Werkreis 2016

13 augustus 2016: Weer thuis

Na een drukke, maar leuke (werk)week zijn alle jongeren en de begeleiding weer veilig thuis aangekomen. We kijken terug naar een fantastische tijd!

Mocht je interesse hebben in meer foto’s van de werkreis 2016? Houd de komende tijd dan vooral de website in de gaten.

Wij bedanken alle jongeren, begeleiders en bestuursleden voor hun enorme inzet!

11 augustus 2016: De laatste dag

Ook op donderdag is er weer hard gewerkt! Alle geplande werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.
 

Laatstedag1

Laatstedag2

 

In de middag zijn ook de kinderen van het andere kindertehuis langsgekomen en hebben we met z’n allen genoten van een gezellige barbecue. Ook hebben de jongeren en de begeleiders een toneelstuk voor alle aanwezigen opgevoerd. Hierna ging iedereen met de voetjes van de vloer tijdens de bonte avond. Dit was een groot succes!

Bonteavond1

Bonteavond2

bbq

10 augustus 2016: Een dagje in Wroclaw

Ook vandaag hebben we weer een leuke dag gehad! Vanochtend werd de dagopening door Joanne verzorgd en daarna zijn we meteen weer aan de slag gegaan.

Op de zolder van het 18+ huis is weer veel gedaan en ook in de keuken is van alles afgemaakt. Het is zo fijn om te zien wat je in een paar dagen kunt bereiken als je er met z’n allen even flink de schouders onder zet!
Wroclaw Kerk
Vanmiddag zijn we met het hele gezelschap met een bus naar Wroclaw gegaan, waar iedereen de middag en de avond voor zichzelf had. Een verdiend uitje, want met al dat harde werken is het ook af en toe nodig om even te ontspannen en plezier te maken!
WroclawWroclaw Stad
Traditiegetrouw hebben we ons verzameld op het grote plein in de stad en heeft Nico koppen geteld. We trekken altijd veel bekijks met dit gebeuren, waarschijnlijk ook wel de reden dat het zo’n traditie is geworden!

Het was enorm gezellig en iedereen is helemaal in vorm om morgen weer vol gas verder te gaan werken!
Wroclaw BrugWroclaw Plein

9 augustus 2016: De handen uit de mouwen

We zijn nu echt begonnen! Na een fantastische eerste avond is het nu tijd om serieus de handen uit de mouwen te steken!

Dagopening
Vanochtend heeft Richard de dagopening verzorgd, waarna we ontbeten hebben en de werkverdeling hebben gedaan. Tot een uur of 2 zijn we allemaal hard aan de slag gegaan in het 18+ huis.

Vloer leggen op zolder
Op zolder moet een vloer gelegd worden en in verschillende kamers moesten nog plinten langs het plafond aangebracht worden. Verder is er flink schoongemaakt in huis en het één en ander gedaan in de keuken.
Klussen en schoonmakenPlafondplinten makenKlussen en schoonmaken

T-Shirts maken

Vanmiddag hadden we eigenlijk een sportmiddag gepland staan, maar helaas regende het. De kinderen hebben uiteindelijk met veel enthousiasme t-shirts gemaakt en vervolgens hebben ze een stoelendans gedaan. Daarna was er pizza!

Na het avondeten hebben wij met onze eigen groep de C-avond gehad. Hierbij hebben wij over verschillende stellingen gediscussieërd en hebben we elkaar een beetje beter leren kennen. Kortom, een gezellig drukke dag!

Pizza eten

8 augustus 2016: Een warm welkom

Een gezellige eerste avond in het kindertehuis

Bingoavond4 Bingoavond3

Bingoavond Na een korte vertraging in Duitsland zijn de jongeren rond 19.00 uur aangekomen bij het kindertehuis. Hier werden zij weer enthousiast ontvangen door de kinderen. De kinderen en begeleiding waren erg blij om de jongeren te zien.

Het weer is bij aankomst fantastisch!

Nu er gegeten is, is er tijd voor een gezellige bingo!

8 augustus 2016: De werkreis 2016 is begonnen!

Vertrek1 Vertrek2 Vertrek3

We zijn vertrokken!